За италианците и равенство би се считало за провал


П. Пенков

За италианците и равенство би се считало за провал

Северна Ирландия - Италия
Стадион: "Уиндзор Парк", Белфаст
Дата: 08.10.2010
Час: 21:45
Съдия: Тони Шапрон (Франция)

След като бяха избрани в група С, която е единствената съдържаща три отбора, които са участвали на Световното първенство в Южна Африка, футболистите на Северна Ирландия излгежда, че нямат големи шансове за класиране на Европейското първенство през 2012 година. Но дадоха надежда на своите феновете, след като в първия си мач успяха да победят с 1:0 Словения.

Докато Северна Ирландия заемат третата позиция в групата след една изиграна среща, Италия са времени лидери, след като взеха максималния брой точки от двата си мача. След като "прободоха" Естония с 2:1, италианците размазаха с 5:0 Фарьорски острови, но аз го загубят в Белфаст ще се изравнят по точки с противниците си, а ще бъдат с мач повече.

Скуадра Адзура се очаква да постигнат добър резултат в петък, тъй като дори равенство срещу Северна Ирландия би се считало като провал. Въпреки това, италианеците трябва да си промнят интересната статистика срещу сегашния си противник. Досега Италия не се побеждавали като гости Северна Ирландия. Адзурите са се изравяли два пъти срещу тях, като през 1958 година са загубили с 2:1 в Белфаст, а малко по-късно същата година са завършили наравно 2:2 отново в столицата. Ако Италия победят те ще продължат забележителното си постижение. Те не са губили квалификационна среща от септември 2006 ггодина, когато бяха победи от петлите с 3:1.

Треьнорът на Северна Ирландия - Найджъл Уортингтън няма да може да разичта на полузащитника на Селтик - Пади Маккърт. Той получи контузия в рамото си тази седмица и няма да може да играе в предстоящите квалификации. Младият нападател на ирландците Андрю Литъл получи късна повиквателна за националния отбор, но вероятно няма да започне като титуляр. Мястото в атаката на Дейвид Хейли не е сигурно, тъй като все още не е играл за Съндърланд през новия сезон в Премиершип, което означава, че Мартин Патерсън и е готов да започне сам в предни позиции.

Ситуацията в италианският национален отбор и по точно в нейния вратарски пост все още не е уточнена поради контузията на Джанлуиджи Буфон, като Емилиано Вивиано е фаворит за титуярлния пост на вратата. Стефано Маури и Замброта получи повиквателно, но вероятно няма да бъдат титуляри. Италия проведе тренировъчните си занимания през този седмица използвайки схема 4-3-3 с Симоне Пепе партнирайки на Марко Бориело и Антонио Касано в атакуващ план.

Мисля, че Италия ще успее да отвърне на негативната статистика за изхода на този двубоя и ще успее категорично да победи Северна Ирландия по пътя си към Европейското първенство.

Прогноза: Северна Ирландия - Италия 1:5

Последни 5 изиграни срещи:

Северна Ирландия:

03 март Албания - Северна Ирландия 1:0 (Приятелски мач)
26 май Турция - Северна Ирландия 2:0 (Приятелски мач)
30 май Чили - Северна Ирландия 1:0 (Приятелски мач)
11 август Черна гора - Северна Ирландия 2:0 (Приятелски мач)
03 септември Словения - Северна Ирландия 0:1 (Квалификация за Евро 2012)

Италия:

20 юни Италия - Нова Зеландия 1:1 (СП 2010, Група F)
24 юни Словакия - Италия 3:2 (СП 2010, Група F)
10 август Италия - Кот д`Ивоар 0:1 (Приятелски мач)
03 септември Естония - Италия 1:2 (Квалификация за Евро 2012)
07 септември Италия - Фарьорски острови 5:0 (Квалификация за Евро 2012)


Досегашни срещи:

Северна Ирландия - Италия

7 мача
1 победа за Северна Ирландия
1 равенство
5 победи за Италия
Голова Разлика: 14:6 за Италия


Коефициенти от bet365:
Северна Ирландия - 5.00
Равен - 3.50
Италия - 1.72

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
187