Катар успя да навакса след 0:2 срещу Парагвай


Н. Гавазов

Катар успя да навакса след 0:2 срещу Парагвай

Парагвай и Катар завършиха при резултат 2:2 в мач от първия кръг на груповата фаза на Копа Америка 2019. Двубоят се проведе на стадион "Маракана" в Рио де Жанейро.

Резултатът бе открит в 3-та минута от Оскар Кардосо, който точно изпълни 11-метров наказателен удар. Характерното за първото полувреме бе по-добрата игра на катарците, които създадоха повече положения от съперника си.

В 51-та минута  перуанският съдия Диего Аро Суелдо отмени гол на южноамериканците - системата VAR показа, че попадението е от засада. Малко след това обаче парагвайците все  пак увеличиха преимуществото си чрез красив удар от далечна дистанция на Дерлис Гонсалес.

Шампионите на Азия обаче не се отказаха и продължиха да атакуват, което даде резултат. В 68-та минута Алмоез Абдула повтори изпълнението на Гонсалес, а в 77-та минута Акрам Афиф изведе Буалем Хухи сам срещу вратаря на Парагвай и така резултатът стана 2:2.  

Интересното е, че катарците бяха близо до пълен обрат в мача, но не успяха да се възползват от численото си превъзходство при три контраатаки.

В следващия кръг Парагвай играе с Аржентина. Катар ще срещне Колумбия. И двата двубоя са на 20 юни.

  Сподели
391