Аржентина и Меси започнаха Копа Америка 2019 със загуба


Н. Гавазов

Аржентина и Меси започнаха Копа Америка 2019 със загуба

Аржентина и Колумбия се срещнаха в мач от груповата фаза на Копа Америка 2019. Двубоят се проведе в бразилския град Салвадор и завърши с победа за колумбийците с резултат 2:0.

През първото полувреме футболистите от националния отбор на Колумбия изцяло владееха инициативата, и контролираха събитията а терена, но така и не успяха да оправят опасни удари към вратата на Армани заради сгъстената защита на Аржентина, която бе изпаднала в глуха отбрана.

В тази част на мача Меси, Агуеро и Ди Мария бяха неузнаваемо безидейни и пасивни към събитията на терена, а допълнителен негативен момент в представянето им бяха постоянните претенции към съдията.  

Картината се промени след почивката. Аржентинците овладяха инициативата и постепенно взеха превес над съперника си. В този период обаче блеснаха качествата на стража на колумбийците Давид Оспина, който направи шест спасявания и три пъти пресече центрирани топки.

Преносът на играта в половината на колумбийците обаче разреди защитата на "албиселсте" и така се стигна до 71-та минута, в която Рохер Мартинес откри резултата след асистенция на Хамес Родригес. Аржентинците продължиха безуспешно да хвърлят сили в атака, но съперникът им се бранеше много организирано. Всичко приключи в 86-та минута при поредната мълниеносна атака на колумбийците – Хеферсон Лерма проби отляво, след което остро центрира, а Дуван Сапата с едно докосване направи резултата 2:0.

Така Колумбия оглави класирането в група В. Следващият мач на колумбийците е срещу Катар на 20 юни. В същия ден Аржентина ще играе с Парагвай.

  Сподели
462