Сантош: Няма значение в какъв стил играем


Н. Гавазов

Сантош: Няма значение в какъв стил играем

Старши- треньорът на португалския национален отбор Фернандо Сантош коментира победата с 1:0 във финалния мач на Лигата на нациите на УЕФА с националния отбор на Холандия.

"Благодаря на отбора за показаната игра. Видяхме колективен  дух, страст, както и добър и качествен футбол. Това бе първият турнир на Лигата на нациите, сигурен съм, че турнирът ще се превърне в класика. Целият континент участва в състезанието и ние станахме първите победители и завинаги влезнахме в историята.

Бяхме наясно на какво е способен Френки де Йонг. Не разполагахме със специален план да го задържим, но бе ясно: колкото по-малко свобода има, толкова по-приятна ще бъде играта.

Тренирането на националния отбор не е лесна работа. Тя е много различна от работата в клуба. Сегашният ни отбор е отличен, играе страстно и е съсредоточен върху победата. Ние не само се бранехме, създадохме няколко положения за гол.

Ако искаш да побеждаваш, трябва да играеш добре. Победихме, значи играхме добре. И няма значение в какъв стил го направихме", заяви Сантош.

  Сподели
560