Едегор нападна носителката на "Златната топка"


Н. Гавазов

Едегор нападна носителката на

Нападателят на Реал Мадрид Мартин Едегор, който през миналия сезон изигра за холандския Витес, се изказа отрицателно за сънародничката си Аде Хьогерберг.

Първата носителката на "Златната топка" отказа да играе за националния отбор поради конфликт с Федерацията по футбол на Норвегия. Според Хьогерберг,  женските и мъжките отбори се третират по различен начин, което се проявява както в бонусите за спортистите, така и в организацията на тренировъчния процес. Основните претенции на Аде са, че парите в мъжкия футбол са в пъти повече от женския.

"Може би бихте могли да правите нещо по-полезно, отколкото да се месите в подготовката на националния отбор за Световната купа? Момичетата бяха избрани за турнира под знамето на своята страна. Това е едно от най-емоционалните неща, които футболист може да изпита. Върху тях вече се излива много негативизъм. Те заслужават по-добро", заяви Едегор.

Напомняме, че Норвегия се намира в група А на Световното за жени, заедно с домакина Франция, Нигерия и Южна Корея. В първия си мач скандинавките победиха Нигерия с 3:0.

  Сподели
446