Еди Рея оглави националния отбор на Албания


Н. Гавазов

Еди Рея оглави националния отбор на Албания

Италианецът Едоардо Рея бе назначен в сряда за нов старши- треньор на албанския национален отбор, заменяйки  Кристиан Панучи, който бе уволнен след загубата на старта на евроквалификациите.

Албания, която участва във финалите на  Евро 2016, започна своята квалификационна кампания с домакинска загуба с 2: 0 от Турция преди да победи Андора с 3: 0 миналия месец.

"Едоардо Рея е треньор с голям опит, който ще ... води албанския отбор по време на квалификациите за Евро 2020", заяви пред репортери президентът на Албанската федерация по футбол Арман Дука.

73-годишният бивш полузащитник на Палермо преди това тренира Наполи, Аталанта и Лацио в Италия, но това е първият път, когато той ще води национален тим.

"Имам едногодишен договор и резултатите ще решат дали той ще бъде удължен или не", заяви Рея.

"Обичам агресивни отбори, но  в този момент Албания не е такъв.  Тук съм да работя на 200 процента, за да селектирам най-добрите играчи. Ще работя с тези, които дават 200 процента от себе си на терена", каза още специалистът.

Албания, която в момента е трета в квалификационната група H, е домакин на световните шампиони Франция през септември след мачове срещу Исландия и Молдова през юни.

  Сподели
393