Байерн коментира решението на Льов за Мюлер, Боатенг и Хумелс


Н. Гавазов

Байерн коментира решението на Льов за Мюлер, Боатенг и Хумелс

Председателят на борда на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге и спортният директор Хасан Салихамиджич коментираха решението на старши- треньора на националния отбор на Германия Йоахим Льов  да не включва в националния отбор Томас Мюлер, Жером Боатенг и Матс Хюмълс.

"Старши- треньорът на германския национален отбор реши да не включва в националния отбор Томас Мюлер, Жером Боатенг и Матс Хумелс. Като правило, ние не коментираме решенията на наставника на германския национален отбор, тъй като формирането на националния отбор е отговорност единствено на Йоахим Льов.

Но ние  смятаме, че моментът за обявяване на това решение относно нашите играчи не е най-подходящият. Германският национален отбор проведе  последната си среща на 19 ноември 2018 година. Смутени сме, че след три месеца и половина, преди мача с Волфсбург и реванша, най-важният мач от Шампионската лига с Ливърпул, обществеността и нашите играчи бяха информирани за добре познатото решение. Още по-изненадани сме от факта, че това се случи по време на неочакваното посещение на Йоахим Льов и Оливер Бирхоф (директор на националния отбор и академията) в Зебенщрасе, за което не бяхме уведомени.

Томас Мюлер (100 мача), Матс Хумелс (70) и Жером Боатенг (76) имат общо 246 мача за германския национален отбор. Те дадоха голям принос за невероятно успешното десетилетие на Бундестима, което бе белязано от спечелване на Световното първенство по футбол през 2014 година. Байерн има огромно уважение към спортните заслуги  на Томас, Матс и Жером пред националния отбор и германския футбол", се казва в изявление на Байерн Мюнхен.

  Сподели
398