Деклан Райс се доближи до националния на Англия


Н. Гавазов

Деклан Райс се доближи до националния на Англия

Полузащитникът на Уест Хем Деклан Райс се приближи до първата в кариерата си повиквателна за националния отбор на Англия, след като подаде искане до ФИФА да промени принадлежността  си към националния отбор.

Напомняме, че по-рано през февруари 20-годишният Райс официално обяви, че е решил да свърже своята международна кариера с отбора на Англия, а не с Ирландия, за която игра три приятелски мача.

Сега Деклан подкрепи думите си с дела, след като ФИФА потвърди, че е получено искане от играча  за промяна на регистрацията.

В момента това искане все още е в процес на разглеждане, но ФА и старши-треньорът на "Три лъва" Гарет Саутгейт, който посети предния мач на Уест Хем срещу Манчестър Сити, се надяват на положителен отговор преди предстоящата  международна пауза.

Напомняме, че през март британците ще играят с отборите на Чехия и Черна гора в квалификациите за Евро 2020. Това ще бъде чудесна възможност за Гарет  да погледне в най-близкия резерв преди плейофите на Лигата на нациите, насрочен за юни.

  Сподели
461