Сърбия уволнява Радомир Антич


Н. Гавазов

Сърбия уволнява Радомир Антич

Националният треньор на Сърбия Радомир Антич може да бъде уволнен днес от поста си, поради слаби резултати на Световното първенство по футбол и лошия старт в квалификациите за Евро 2012, предаде AFP. Според информацията, най-вероятно Антич ще бъде заменен от бившия нападател на Цървена звезда Владимир Петрович, който игра също така за Арсенал и Нанси.

„Сръбската футболна федерация вече е взела решение да се прекъсне договора с Антич, заради провала на Сърбия на Мондиал 2010 и лошия стар в евроквалификациите", предаде радио Б92, но тази информация все още не е потвърдена официално от футболната централа на страната.

Очаква се, че решението ще бъде обявено късно тази вечер.

През август Антич се съгласи заплатата му да бъде намалена наполовина, след като бе наказан от ФИФА за „неподходящо поведение" по време на Мондиал 2010 в мача с Австралия. Сръбският специалист, който вече бе начело на Реал мадрид, Атлетико Мадрид и Барселона, пое кормилото на националния отбор през август 2008г. след две катастрофални кампании на Сърбия през 2006 година за Световната купа и през 2008 година за Олимпийските игри в Пекин.

 

  Сподели
154