Дешан не се притеснява за Канте


Н. Гавазов

Дешан не се притеснява за Канте

Старши-треньорът на националния отбор на Франция Дидие Дешан каза, че новата роля на халфа Нголо Канте  в Челси не му причинява  безпокойство.

Както е известно, преместването на Канте от обичайната позиция на дефанзивен  полузащитник към по-атакуващата роля е една от основните претенции, които  феновете на "сините" предявяват към  Маурицио Сарри през този сезон.

Това разочарование се подсилва от факта, че Жоржиньо, когото Сари предпочита пред спечелилия  Световното първенство 2018, изглежда неубедителен  през последните седмици. Въпреки това Дешан вярва, че Канте е способен да успее като атакуващ халф.

"Не, не се тревожа. Подобни неща се случиха и с други играчи.

Видях, че техният треньор го предпочита в по-атакуващата позиция, защото има Жоржиньо, който играе по-дълбоко. Но Нголо  е в състояние да играе на различни позиции, той е модерен играч, модерен халф.

Когато дойде при  мен, той оказа  голямо влияние върху играта, като действа на тази позиция в дълбочина. Той е много важен за отбранителни действия и за организиране на играта.

Всеки треньор има своя собствена схема, собствено виждане за играта, но аз не се тревожа за това. Дори е добре, че играчът е универсален и може да действа на различни позиции, според различни схеми", заяви Дешан.

  Сподели
416