Деклан Райс избра Англия


Н. Гавазов

Деклан Райс избра Англия

Талантливият халф на Уест Хем Деклан Райс реши да обвърже кариерата си с отбора на Англия, а не с Ирландия.

За своите 20 години Райс успя да играе за националния отбор на Ирландия три пъти - страната, от която идват бабите и дядовците му. Въпреки това, всеки един от тези три мача носи статут на приятелски двубой.

През последните месеци Футболните асоциации на Англия и Ирландия влязоха в истинска война за играча, който се очаква да има светло бъдеще. Самият Райс отдели време за размисъл, официално обявен през август.

Вчера  Деклан официално съобщи, че отсега нататък прекъсва отношенията си с ирландския национален отбор и ще очаква  покана от  Гарет Саутгейт.

"Смятам, че моята националност е смесена. Еднакво уважавам Англия и Ирландия и затова изборът на национален отбор не е очевидно и просто решение за мен.

В крайна сметка, това е лично решение, което взех със сърцето и главата си, въз основа на това кое най-добре ще бъде за бъдещето ми.

Искам също да отбележа, че искането за промяна на членството в националния отбор не означава, че ми е гарантирано обаждане до британския отбор", се казва в изявление на Райс.

"Днес Деклан ми се обади и каза, че е решил да се опита да играе в отбора на Англия. Желая му успех", каза ирландският треньор Мик Маккарти.

Напомняме, че Райс представляваше  Ирландия в различни възрастови групи, като се започне с U-16.

  Сподели
559