Брус, Алардайс и Реднап готови да тренират Трите лъва


Н. Гавазов

Брус, Алардайс и Реднап готови да тренират Трите лъва

Представителите на треньорската „гилдия" в Англия реагираха веднага на изказването на националния селекционер Фабио Капело, че след Евро 2012 ще се оттегли от поста си - трима мениджъри на клубове от елита заявиха своята готовност да поемат „Трите лъва".

Както е известно, в свое интервю италианския специалист съобщи, че сегашния му контракт с Футболната Асоциация (FA), според условията на който получава по 6 милиона паунда годишна заплата и изтича през 20102 година, повече няма да бъде удължаван. И след като по рано пък FA заяви, че следващият специалист ще бъде англичанин, възможните претенденти публично обявиха желанието си да заемат този пост.

„Разбира се, че бих бил заинтересован. Много рядко говоря за себе си, но със сигурност бих приел, защо не? Ако това се случи, ще бъде най-гордият момент в живота ми. Всичко зависи как ще се справя с моя отбор в следващите 18 месеца. Опитът е оправдан, но за това се иска и дебела кожа", коментира възможността наставникът на Съндърланд Стив Брус.


Мениджърът на Блекбърн Сам Алърдайс, който имаше шанс да оглави Англия по времето когато бе начело на Болтън и дори премина интервю с FA, сподели, че също е готов да се пробва ма отговорния пост.

„Бях кандидат и преди време, така че определено това е за мен. Най-големия проблем за мен ще бъде фокусирането в личния живот и голямото обществено внимание. Миналият път получих съвети от Сър Боби Робсън и Тери Венейбълс. Те бяха категорични, че това е най-добрата работа, която можеш да имаш. Ако чувстваш, че можеш да се справиш, разбира се, че ще бъдеш заинтересован. През последните десет години аз съм мениджър във Висшата лига и работех с различни играчи. Това не е работа за млад човек. Няма гаранция, че и опитен специалист няма да се провали. Всички видяхте на какъв натиск бе подложен Фабио по време на Световното", заяви Алърдайс.


63-годишният Хари Реднап пък сподели, че след две години ще бъде твърде стар, но все пак допълни, че не би отказал евентуално предложение. Той подчерта също така, че FA не бива да пренебрегва мениджъри и от по-долните дивизии, които също са добри специалисти.

„Разбира се, че не бих отказал въпреки, че ще бъда твърде стар. Ако Капело е стар за тази работа, то същото значи и за мен. Не искам обаче да казвам, че това е моята цел. Аз искам да видя английски специалист когато Капело си отиде. Мисля, че има много момчета, които биха се справили с предизвикателството. Не бива да се пренебрегват и хора, които работят с клубове от долните дивизии. Вземете пример за Нейджъл Адкинс от Саутхямптън - погледнете какво направи в Скънторп! И други има, но те просто нямат шанс да се окажат на върха", коментира босът на Тотнъм.

 

 

  Сподели
161