Блан: Не съм се отчайвал, а сега съм щастлив


Н. Гавазов

Блан: Не съм се отчайвал, а сега съм щастлив

Старши треньорът на Франция Лоран Блан бе изключително емоционален след победата с 2:0 на своя отбор над Босна и Херцеговина, в мач от 2 кръг на квалификациите за класиране за ЕВРО 2012. Специалистът призна, че не е бил отчаян след загубата от Беларусия и е бил сигурен в успеха на своите.

„След срещата с Беларусия аз казах на играчите си, че те не успяха да покажат на терена добрите неща от контролните срещи. В мача с босненците ние най-накрая успяхме да направим това. Бяхме безупречни в отбрана и в комбинациите, които сътворихме. Ето защо бяхме и възнаградени за това", заяви Блан пред AFP .

„До срещата си казах, че няма да е зле ако вземем едната точка. Не съм се отчайвал никога и знаех, че ако оползотворим своите шансове може и да победим. Сега съм много щастлив. В петък четях вестниците, където журналистите определиха резултата като „катастрофа". Няма да говоря сега, че последния ни мач е фантастичен. Но той може да се превърне в отправна точка по пътя към по-добро", завършва специалистът.

 

  Сподели
162