Блан: Не обещавам победа


Н. Гавазов

Блан: Не обещавам победа

Старши треньорът на Франция Лоран Блан очаква труден мач срещу Босна и Херцеговина. Двата отбора излизат днес един срещу друг в мач от квалификациите за Евро 2012. Преди срещата която ще се играе в Сараево, домакините стартираха кампанията си с победа и се намират на първо място в група D, докато Франция претърпя изключително срамна домакинска загуба с 0:1 от Беларус. Въпреки това Блан отказа да обещае победа над босненците и предпочете да се застрахова, което изненада журналистие, които бяха дошли на пресконференцията.

"Сигурен съм, че домкините ще играят много силно срещу нас. Няма да ни бъде никак лесно. Не искам да обещавам победа и да гарантирам каквото и да било. Най-лесно е да се говори и да се обещава, но е трудно това да се изпълни. Мога със сигурност да кажа, че ще дадем всичко от себе си, за да победим", заяви Блан на пресконференция пред журналисти.

"Не искам да ви кажа, че не мога да си представя как ще спечелим срещу Босна. Но видяхте какво се случи срещу Беларус. Нека да коментираме след мача, защото от приказки преди това няма абсолютно никакъв смисъл», допълни специалистът.

"Хубавото за нас е завръщането на Карим Бензема, който вече е здрав и ще може да играе. Той е нашият водещ голмайстор и ние разчитаме на него. В последно време разбрахме, че да се вкарват голове не е толкова лесно, но Карим наистина може да ни помогне. Евентуална победа над Босна ще ни вдъхне увереност и се надявам да успеем да постигнем това, за което сме тук. Мисля, отборът ми е добър и може да играе силно», завършва Блан.

 

  Сподели
169