Носител на Световната купа в затвора за връзки с мафията


И. Ангелов

Носител на Световната купа в затвора за връзки с мафията

Носителят на Световната купа от 2006-та година и бивш нападател на Ювентус Винченцо Якуинта бе осъден на затвор за две години като част от дело срещу мафията. През декември 2015-та година той бе задържан за незаконно притежание на оръжие, както и с намерение да подпомага мафиотската група Ндрагета.

В сряда сутрин Якуинта получи присъда за притежание на два револвера и 126 патрона незаконно и чрез връзки с мафията. Баща му Джузепе бе осъден за връзки с групата Ндрагета на 19 години затвор. След решението, Якуинта направи изявление пред репортери:

"В семейството ни не знаем думата Ндрагета. Това не е възможно. Унищожиха живота ми от нищото, защото съм от Калабрия. Аз страдам за семейството и децата си и не съм направил нищо."

Бившият стрелец на Ювентус, Удинезе и Чезена няма да бъде изпратен в затвор веднага, а след изчерпване на правото му да обжалва присъдата на три инстанции по италианското законодателство. Повече от 140 души се намират пред съд във връзка с най-голямото преследване на мафиотската група от южната част на Италия.

  Сподели
360