Отличен 6 за Испания срещу вторите в света


FUTBOL-TV

Отличен 6 за Испания срещу вторите в света

Испания записа разгромен успех с 6:0 над гостуващия Хърватия в двубой от група 4 на дивизия “А" от Лигата на нациите. Срещата на “Естадио Мануел Мартинес Валеро" в Елче започна с лек натиск на гостите, но в средата на полувремето хората на Луис Енрике вкараха три бързи гола.

Саул откри резултата в полза на иберийците в 24-ата минута. Карвахал центрира, а халфът игра с глава, като топката тупна в земята и влетя в мрежата - 1:0. В 33-ата Марко Асенсио удвои преднината на испанците с плътен удар от над 20 метра. 120 секунди по-късно отново той бе причината за нов гол на своя тим. Играчът на Реал Мадрид се разходи необезпокоявано покрай границата на наказателното поле и стреля. Неговият шут срещна напречната греда, след което топката се удари в гърба на вратаря на хърватите и влетя в мрежата за 3:0. Попадението бе записано като автогол на Калинич.

"Ла Фурия Роха" не се спря и след почивката. В 49-ата минута Родриго успя да се разпише, а асистенцията бе на Асенсио. При подаването обаче останаха съмнения за засада. В 57-ата минута Испания стигна до нов гол, този път след изпълнение на корнер, като Рамос се извиси над всички и заби топката в мрежата за 5:0. В 70-ата минута Иско също се разписа и оформи крайния резултат. 

  Сподели
540