Сър Алекс пристигна в Португалия, за да подкрепи Кейрош


Н. Гавазов

Сър Алекс пристигна в Португалия, за да подкрепи Кейрош

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън пристигна в Португалия, за да подкрепи бившия си помощник-треньор Карлос Кейрош , който е изправен пред дисциплинарно наказание за обида на длъжностни лица, съобщи AFP . Шотландският специалист, който посети вчера в ранния следобед централата на Португалската футболна федерация (FPF) заяви пред журналисти, че пристига, за да свидетелства в полза на Кейрош.

„Аз съм тук, за да го подкрепя, защото го познавам добре и той е човек с голямо достойнство", заяви Сър Алекс.

„Ние живеем в свят, където допинг контролът е толкова взискателен по отношение на достъпа до футболистите, че поставя под огромен натиск футболните треньори. Кейрош трябва да остане на работата си, защото е достатъчно добър треньор", допълва мениджърът на Юнайтед.

Останалите свидетели, които се явиха в подкрепа на Карлос Кейрош са президентите на Бенфика и Порто, както и бившата звезда Луиш Фиго.

Дисциплинарната комисия на FPF отвори процедура срещу Кейрош миналия месец, заради отправени от него обиди към анти-допингови лица, които бяха дошли на 16 май да тестват играчите от националния отбор по футбол, преди да излетят за участието си в Световното първенство в Южна Африка.

Според информация от медиите, много е вероятно ако Комисията установи, че Кейрош е виновен, той да бъде принуден да се оттегли от своя пост, само дни преди Португалия да започне кампанията си за Евро 2012 срещу Кипър на 3 септември.

Държавният секретар на спорта Лаурентино Диас заяви вчера, че обвиненията са „сериозни" и „нещата не са добри".

 

  Сподели
189