Агентът на Йозил: Хьонес се опитва да скрие проблемите с расизма


Н. Гавазов

Агентът на Йозил: Хьонес се опитва да скрие проблемите с расизма

Агентът на полузащитника на Арсенал Месут Йозил Еркут Согут подложи на критика президента на Байерн Мюнхен Ули Хьонес, който изрази задоволството си от това, че футболистът слага край на кариерата си в националния отбор на Германия.

"Коментарите на Хьонес изобщо не съответстват на обсъждания проблем. Той се опитва да отвлече вниманието от сериозния въпрос с расизма и дискриминацията в Германия, който стои много остро в страната", заяви агентът.

Както заяви Месут, той приема обективната критика към своята игра и е готов за нея. Но Хьонес даже не е в състояние да поясни своите глупави думи, а критиката му явно е преувеличена. Статистиката говори сама за себе си: 23 гола, 40 асистенции, което е рекорд за националния отбор. Йозил пет пъти бе избиран за най-добър играч на Германия, три пъти след Мондиал 2014", каза още Согут.

Хьонес говори, че Йозил е престанал да бъде себе си в националния на Германия, превърнал се е в призрак. Но как така призрак може да спечели толкова много титли и награди? Месут създаде най-много положение за гол на Мондиал 2018 за 90 минути игра от всеки друг футболист. Хьонес, като президент на Байерн Мюнхен, отказва да коментира представянето на своите футболисти на Световното. А те бяха осем човека на Мондиал 2018.

Ако Месут е толкова лош играч, защо тогава толкова много е ценен от Йоахим Льов, Арсен Венгер и Жозе Моуриньо? Смешно е Хьонес да се смята за по-компетентен от тези специалисти", добави представителят на играча.

Хьонес не е по-добър от хората, които Месут споменава в писмото си. Той игнорира важни въпроси и прави нарочно това. Хьонес прекрасно разбира какво прави. Правейки ненормални изявления, той разчита да отвлече вниманието от проблемите, които в Германия се страхуват да обсъждат", завърши Согут.

Както е известно, Йозил обяви за край на кариерата си в националния отбор, обосновавайки решението си с расистко отношение на немската футболна общественост. 

  Сподели
568