Бенитес може да оглави националния отбор на Испания


Н. Гавазов

Бенитес може да оглави националния отбор на Испания

Футболната федерация на Испания разглежда мениджъра на Нюкасъл Рафаел Бенитес като вариант да оглави националния отбор на страната. Напомняме, че след пристигането на Ла Фурия в Русия за участие на Мондиал 2018 Хулиен Лопетеги обяви за решението си да напусне тима, за да поеме отбора на Реал Мадрид.

Испанските футболни власти веднага реагираха на това и без да чакат завръщането на отбора в страната, уволниха Лопетеги. Малко след това на мястото на специалиста бе назначен Фернандо Йеро, но за всички е ясно, че това е временна мярка. В момента чиновниците обмислят различни варианти.

Според испански и британски източници, един от вариантите е именно Бенитес да поема националната формация. Рафа е в конфликт със собственика на Нюкасъл Майк Ашли. Специалистът е недоволен от това, че босът е загърбил работата на трансферния пазар и ако ситуацията не се промени, Бенитес може да си тръгне в края на лятото.

Напомняме, че Рафа намекна през октомври миналата година за желанието си да работи с националния отбор на страната. Според специалиста, за да се случи това, той "трябва да постигне добри резултати в клуба".

Във футболната федерация на Испания са наясно с желанието на Бенитес и могат да се възползват от това, назначавайки Рафа на двегодишен договор, до края на Евро 2020. Според запознати, шансовете на Бенитес да застане начело на Ла Фурия са много добри.

  Сподели
413