Невероятно! Бразилия смени двама треньори за по-малко от 24 часа!


Н. Гавазов

Невероятно! Бразилия смени двама треньори за по-малко от 24 часа!

Невероятно, но факт! Само за 24 часа националния отбор на Бразилия смени двама старши треньора! Както е известно, вчера следобед президентът на бразилската футболната федерация (CBF) Рикардо Тешейра се срещна с наставника на Флуминензе Муриси Ромальо с когото договори условията по подписването на договора, след което даде изявление пред медиите.

„Решителният момент настъпи. Нашият избор се спря на Муриси Рамальо, който е треньор на Флуминензе и е носител на три поредни титли с този отбор. Преговорите с него приключиха и споразумението е подписано", цитира O Globo думите на Тешейра.

Рано тази сутрин обаче - само час след като от федерацията обявиха назначаването на Рамальо, от Флуминенсе отказаха да разтрогнат договора със своя треньор, който е до 2012 година.

„Муриси ще продължи да работи с Флуминенсе, с когото има договорни задължения до 2012 година", заяви президента на клуба Роберто Хорсадес пред репортери.


Това наложи спешно ръководството на CBF да потърси друг специалист и изборът падна върху 48 годишния Мано Менезеш, който е начело на Коринтиас.

Менезеш, също както и Рамальо има големи вътрешни постижения, но е малко познат извън Бразилия. Неговото име стана известно през 2005 година, когато бе начело на бившия южноамерикански шампион Гремио във втора дивизия. В един решаващ мач с четирима изгонени, Гремио победи с 1:0 Наутико и спечели промоция в Серия А. След две години отборът игра на финал в Купа Либертадорес, след което Менезес напусна отбора, за да застане начело на Коринтиас.

 

  Сподели
108