Parisiene: Блан зачеркна Франция


Н. Гавазов

Parisiene: Блан зачеркна Франция

Решението на новия старши треньор на Франция Лоран Блан намври широк отзвук сред спортната общественост на страната и предизвика вълна от коментарии в медиите за смелото си решение да подмени изцяло футболистите в него. „Лоран Блан, селекционерът на френския национален отбор „зачеркна" списъка с футболисти, взели участие на Световното първенство в Южна Африка, като не остави нито един от тях в тима за приятелската среща с Норвегия, която ще се играе на 11-и август", пише Parisiene. Както е известно, новият старши треньор на френския националния отбор Лоран Блан започна нова ера във френския футбол, след като суспендира всичките 23 играчи, които донесоха срам и унижение за Франция на Световното първенство по футбол. Блан, който замени провалилия се Раймон Доменек, няма да извика за контролата на 11 август с Норвегия нито един футболист от тези които бяха в Африка.

Това стана ясно при представянето му от ръководството на федерацията пред журналистите. Бившият защитник на Манчестър Юнайтед започна първата си пресконференция с думите: „ Аз не мога да работя и да се правя, че нищо не се е случило в Южна Африка".

„Следях събитията с голяма тъга. Бях разочарован от спортните резултати, но аз бях най-недоволен от поведението на някои футболисти. Направих пълен преглед на случилото се в моите мисли и анализи, и за мача с Норвегия няма да разчитам на никой от игралите в Африка", допълни Блан.

 

  Сподели
166