Рабио: Готов съм да посрещна всички последствия


Н. Гавазов

Рабио: Готов съм да посрещна всички последствия

Полузащитникът на ПСЖ Адриен Рабио публикува открито писмо, в което обясни своето решение да се откаже от включването в резервния състав на националния отбор на Франция за финалите на Мондиал 2018. Напомняме, че наставникът на французите Дидие Дешан обяви списъка с играчи за финалите на Мондиал 2018, като в същото време бе съставена листа от 11 футболисти, който трябва да са в готовност да заменят някой от основния състав при възникване на екстремна ситуация. Също така Дешан уточни, че това може да стане и по спортен признак, т.е. ако някой от титулярите не успее да покаже качествата си по време на лагера.

Рабио се ядоса на това решение и обяви за оттеглянето си от резервния отбор на Франция, а това предизвика различни реакции, което принуди играчът да излезе с публично обръщение.

Ето и пълният текст на писмото на Рабио без никаква редакторка намеса:

"Подозирах какъв ефект ще произведе моето решение, но аз не искам да ме изкарат като млад и незрял футболист, неспособен да оцени последствията от своите действия.

Футболът е моята работа, но в същото време и моята страст. Много работех, за да се изкача на най-високо ниво и всичко, което постигнах стана възможно благодарение на упорита работа.

У мен, както и във всички футболисти има мечта да играя за своята страна. За мен е чест и гордост да надяна синята фланелка на националния отбор.

Моя мисия е да побеждавам заедно с Франция и за Франция. От 15 години аз я представлявам на всички юношески ниво в очакване на повиквателна за главния национален тим.

Също така няма да позволя на никого да обсъжда от мое име моите отношения с националния отбор на Франция. От момента на моя дебют през май 2016 година аз проведох 88 мача за ПСЖ, в това чиско 13 в Шампионска лига, вкарах 9 гола и спечелих 7 трофея.

Ако аз съм решил да изляза от резервния списък, значи смятам, че изборът на треньора няма никакъв смисъл. Във всичките тези години имаше ясен сигнал: представянето на клубно ниво открива пътя за националния.

Готов съм да посрещна всички последствия при подкрепа на своето семейство и роднини", заяви Рабио.

  Сподели
396