Дешан: Надявам се, че Рабио ще порасне


Н. Гавазов

Дешан: Надявам се, че Рабио ще порасне

Старши-треньорът на националния отбор на Франция Дидие Дешан коментира последните събития около полузащитника на ПСЖ Адриен Рабио. Напомняме, че наставникът на французите обяви списъка с играчи миналия четвъртък, като в него не попаднаха футболисти като Александър Лаказет, Висам Бен Йедер и други. В същото време бе съставена листа от 11 футболисти, който трябва да са в готовност да заменят някой от основния състав при възникване на екстремна ситуация, като Дешан уточни, че това може да стане и по спортен признак, т.е. ако някой от титулярите не успее да покаже качествата си по време на лагера.

Всичко това не се хареса на Рабио, за когото се смята, че е един от най-перспективните френски футболист и постоянно е ухажван от местните медии. Футболистът желае твърдо титулярно място в националния отбор на родината си  и не може да се примири с второстепенната роля, която му е отредена. 23-годишният Адриен написа писмо, с което се отказа от резервния състав за Мондиал 2018.

"Това не бе писмо, а мейл, който получих в понеделник. Позвъних на Адриен и му изпратих СМС, за да удостоверя, че наистина той е написал писмото. Но той не ми отговори. Нашият администратор ми каза, че писмото наистина е от него. Съобщих за това на президента на Федерация и на президента на ПСЖ.

Бях много изненадан. Мога да разбера, че е разстроен, но да вземе това решение... Той автоматично се изключи.

Все пак се надявам, че ще порасне и всичко ще обмисли след допуснатата сериозна грешка. Такова поведение е неприемливо.

Но не смятам да правя история от това. Той отказа да бъде част от резервния списък, да следва определени инструкции и това е негов избор, той сам го направи", заяви Дешан.

Според неофициални източници, на мястото на Адриен ще бъде извикан Темуе Бакайоко от Челси или по-малко вероятното е той да бъде заменен с Танга Ндомбеле от Олимпик Лион.

  Сподели
432