Нара: Спокойна съм, защото Икарди е бъдещата деветка на Аржентина


Н. Гавазов

Нара: Спокойна съм, защото Икарди е бъдещата деветка на Аржентина

Уанда Нара, която е съпруга и агент на нападателя на Интер Мауро Икарди коментира отсъствието на нейния мъж от състава на националния отбор на Аржентина за финалите на Мондиал 2018 в Русия. Лидерът на "нерадзурите" се отчете с 29 гола и една асистенция в 34 мача през този сезон, но въпреки това остана извън състава на "албиселесте" за Световното.

"Мен ме успокоява този факт, че Мауро е бъдещата "деветка" на националния отбор на Аржентина и "деветка" на Сампаоли. Може би сега не е дошло време, но Мауро търпеливо очаква своя шанс да играе за националния отбор.

Подобно нещо е необяснимо и несправедливо, защото той заслужава да бъде в отбора. Той има всичко за това, що се отнася до възрастта и показването на играта", заяви съпругата на футболиста.

Напомняме, че старши-треньорът на националния отбор на Аржентина Хорхе Сампаоли отказа да вземе Икарди за Световното в Русия, което не е изненадващо, тъй като специалистът още през март заяви, че Пауло Дибала и капитанът на Интер не се вписват в тактическата схема на тима. В крайна сметка Хорхе изпрати повиквателна на Дибала, но остави Икарди извън състава, което отново предизвика дебати сред футболната общественост в Аржентина. Според източници, причината за отношението на Сампаоли към Мауро е под влияние на нападателя на Барселона Лионел Меси, който е близък с Макси Лопес, бившият мъж на Уанда Нара.  

Ето и групата на националния отбор на Аржентина за финалите на Мондиал 2018:

Вратари: Серхио Ромеро (Манчестър Юнайтед) (под въпрос), Вилфредо Кабайеро (Челси), Франко Армани (Ривър Плейт)

Защитници: Габриел Меркадо (Севиля), Кристиан Ансалди (Торино), Николас Отаменди (Манчестър Сити), Федерико Фасио (Рома), Маркос Рохо (Манчестър Юнайтед), Николас Таляфико (Аякс), Маркос Акуня (Спортинг Лисабон)

Халфове: Хавиер Масчерано (Хебей), Едуардо Салвио (Бенфика), Лукас Билия (Милан), Джовани Ло Селсо (Пари Сен Жермен), Евер Банега (Севиля), Мануел Лансини (Уест Хям), Максимилиано Меса (Индепендиенте), Анхел ди Мария (Пари Сен Жермен), Кристиан Павон (Бока Хуниорс)

Нападатели: Лионел Меси (Барселона), Пауло Дибала (Ювентус), Гонсало Игуаин (Ювентус), Серхио Агуеро (Манчестър Сити).

  Сподели
594