Рабио се отказа от националния чрез писмо


Н. Гавазов

Рабио се отказа от националния чрез писмо

Полузащитникът на ПСЖ Адриен Рабио написа писмо до Футболната федерация на Франция, в което съобщи за отказа си да се яви на разположение на лагер-сбора на "трикольорите". 23-годишният французин е разочарован, че не е включен в заявката на Дидие Дешан за финалите на Мондиал 2018, а попадна само в списъка с 11 -те резерви.

Напомняме, че наставникът на французите обяви списъка с играчи миналия четвъртък, като в него не попаднаха футболисти като Александър Лаказет, Висам Бен Йедер и други. В същото време бе съставена листа от 11 футболисти, който трябва да са в готовност да заменят някой от основния състав при възникване на екстремна ситуация. Също така Дешан уточни, че това може да стане и по спортен признак, т.е. ако някой от титулярите не успее да покаже качествата си по време на лагера.

Всичко това не се хареса на Рабио, за когото се смята, че е един от най-перспективните френски футболист и постоянно е ухажван от местните медии. Футболистът желае твърдо титулярно място в националния отбор на родината си  и не може да се примири с второстепенната роля, която му е отредена.

Според неофициални източници, на мястото на Адриен ще бъде извикан Темуе Бакайоко от Челси или по-малко вероятното е той да бъде заменен с Танга Ндомбеле от Олимпик Лион.

Ето и групата на Франция за финалите на Мондиал 2018 в Русия:

Вратари: Алфонс Ареола (ПСЖ), Юго Лорис (Тотнъм), Стив Манданда (Марсилия)

Защитници: Лукас Ернандес (Атлетико Мадрид), Перснел Кимпембе (ПСЖ), Бенжамен Менди (Манчестър Сити), Бенжамен Павар (Щутгарт), Адил Рами (Марсилия), Джибрил Сидибе (Монако), Самюел Юмтити (Барселона), Рафаел Варан (Реал Мадрид)

Полузащитници и нападатели: Нголо Канте (Челси), Блес Матюиди (Ювентус), Стивън Нзонзи (Севиля), Пол Погба (Манчестър Юнайтед), Корентен Толисо (Байерн Мюнхен), Усман Дембеле (Барселона), Набил Фекир (Лион), Оливие Жиру (Челси), Антоан Гризман (Атлетико Мадрид), Тома Льомар (Монако), Килиан Мбапе (ПСЖ), Флориан Товен (Марсилия)

  Сподели
487