Наинголан обяви за край на международната си кариера


Н. Гавазов

Наинголан обяви за край на международната си кариера

Полузащитникът на Рома Раджа Наинголан обяви, че прекратява участието си за националния отбор на Белгия. По-рано днес старши-треньорът на "червените дяволи" Роберто Мартинес публикува заявката на тима за финалите на Световното първенство по футбол. Голямата изненада е, че в нея не попадна Наинголан, а място в нея намериха играчи като Аднан Янузай, Аксел Витсел, Насер Шадли и други. По всичко изглежда, че това разочарова Раджа и той реши да сложи край на международната си кариера.

"С болка на сърцето обявявам, че завършвам международната си кариера. Винаги съм правил всичко, за да помагам на националния отбор. За съжаление, това е недостатъчно за някои хора. Не винаги е добре да бъдеш себе си. От този ден аз ставам главен фен на националния отбор на Белгия", написа Наинголан в акаунта си в Инстаграм.

По-рано Мартинес уточни, че решението му да не извика полузащитника на Рома е чисто тактическо: "Ние знаем, че Наинголан играе важна роля в Рома. Но ние не можем да му дадем тази роля в националния. Наинголан е топ играч, но причината е тактическа".

  Сподели
370