Левандовски напуска Байерн до началото на Мондиал 2018?


Н. Гавазов

Левандовски напуска Байерн до началото на Мондиал 2018?

Нападателят на Байерн Мюнхен Роберт Левандовски може да напусне немския клуб до началото на Световното първенство в Русия през лятото. Това съобщава полският журналист Матеуш Борек, както и източник от Украйна, намиращ се близо до кухнята на националния отбор на Полша.

Както е известно, темата с напускането на Левандовски отново придоби актуалност през последните месеци, след като в края на март испански журналисти информираха, че Реал Мадрид се интересува от голмайстора на баварците. Малко след това Bild излезе с материал, в който се твърдеше, че Роберт е разказал на съотборниците си за своето желание да напусне клуба през лятото и да премине в Реал Мадрид. Според Bild, 29-годишният полски футболист желае на всяка цена да премине в испанския отбор, но тази ситуация не зависи от него. Въпреки това, агентът на нападателя работи в тази посока.

Сега става известно, че треньорският щаб на националния отбор на Полша е позволил на Левандовски да закъснее с пристигането си на лагер-сбора, за да може да осъществи трансфер в друг клуб преди старта на Мондиал 2018. Това е станало по молба на агента на играча. Не се указва кой е този клуб, но по всичко изглежда, че в момента се работи по напускането на Роберт на Байерн Мюнхен.

По-рано в медийното пространство се появиха слуховете, че 29-годишният поляк е получил оферти от ПСЖ, Челси и Манчестър Сити, като най-атрактивно е предложението на френския шампион. .

По-рано днес председателят на Борда на директорите на Байерн Мюнхен Карл-Хайнц Румениге отговори на въпрос за евентуалния трансфер на нападателя Роберт Левандовски в Реал Мадрид: "Роберт напълно е лоялен. Ние не знаем кой разпространява тези слухове за напускането му. Това няма значение. Два пъти обядваме с ръководството на Реал и нито дума не казаха за Левандовски. Всичко си остава както преди: имаме действащ договор с него".

Действащият контракт на Левандовски е до 2021 година и ръководството на Байерн не разглежда продажбата му.

  Сподели
441