Сър Алекс призна, че два пъти отказал да поеме Трите лъва


Н. Гавазов

Сър Алекс призна, че два пъти отказал да поеме Трите лъва

Сър Алекс Фъргюсън призна, че на два пъти е отказал да стане треньор на националния отбор на Англия. През 1996 година на мениджърът на Манчестър Юнайтед му е било предложено от Футболната асоциация (ФА) да заеме мястото на тогавашния селекционер на „Трите лъва" Тери Венейбълс, но той отклонил поканата. Три години по-късно от ФА също са отправили покана към шотландския специалист да застане начело на Англия, но Сър Алекс отклонява предложението.

„На няколко пъти ми предлагаха да поема управлението на националния отбор на Англия, но аз разбира се отклоних предложенията", заяви пред канадската телевизия 68 годишния мениджър на Юнайтед.

„Това е много тежка работа, а и голяма пречка ще бъде, че съм шотландец - без значение как тълкувам това, но мисля, че е пречка. Така или иначе отказах за което мисля, че постъпих правилно", продължава Сър Алекс.
„Сезонът в Англия е много изтощителен. Само вижте какво става през декември - играят се осем - девет мача, въпреки, че това е най-лошото време за игра. Но не само времето, а и терените са много тежки. Всеки един мач е важен и през втората половина на сезона играчите са изтощени. Те обаче дават всичко от себе си във важните срещи до края на сезона и в крайна сметка когато завърши всичко, няма как да са готови на 100% за турнир какъвто е Световната купа", завършва шотландския специалист.

 

  Сподели
137