Турция подаде заявка за провеждане на Евро 2024


Н. Гавазов

Турция подаде заявка за провеждане на Евро 2024

Футболната федерация на Турция (ФФТ) подаде в УЕФА заявка за провеждане на финалната част на Европейското първенство по футбол през 2024 година. Заявката на генералния секретар на УЕФА Теодору Теодоридис бе връчена в четвъртък сутринта лични от президента на Турската федерация Йълдъръм Демиререн. Напомняме,че по-рано Германия подаде заявка за провеждане на турнира.

В състава на турската делегация в Нион пристигнаха също така първият вицепрезидент на ФФТ Сервет Ярдъмджъ, членовете на Борда на ФФТ Дженгиз Зюлфикароглу, Алатин Айкач, Мустафа Чаглар, генералният секретар на ФФТ Кадир Кардиш и посланикът на кампанията за заявката на Турция Бариш Тели.

Напомняме, че Турция обяви за желанието си за провеждане на Евро 2024 през март 2017 година, а сега официално подаде заявка. Срокът за подаване на заявки е до утре, 27 април.

"Днес с радост представяме на генералния секретар на УЕФА турската заявка за провеждане на Евро 2024. А също така с удоволствие заявявам, че нашата федерация, която подаде заявка за четвърти пореден път, подготви своето най-добро досие в историята и си осигури безпрецедентна подкрепа на държавата. Дадени са ни всички гаранции без каквито и да е ограничения. В това число редица допълнителни и иновационни гаранции, които осигуряват финансовия успех на турнира. Дойде нашето време. Ние сме готови да споделим всичко това с цяла Европа", заяви президентът на ФФТ Демиререн.

  Сподели
111