Сиймън подкрепи Джо Харт


Н. Гавазов

Сиймън подкрепи Джо Харт

Бившият вратар на националния отбор на Англия Дейвид Сиймън изрази подкрепата си към Джо Харт и заяви, че стражът на вратата на Уест Хем трябва да бъде първи избор на Гарет Саутгейт за финалите на Мондиал 2018. В последно време стражът на "чуковете" се сблъска с голяма критика по свой адрес, а основания за това има - например, съгласно статистиката, през този сезон Джон е допуснал толкова фатални грешки, колкото всички вратари от Висшата лига.

Вчера бившият нападател на Челси и националния отбор на Англия Крис Сътън заяви, че вратарят на Уест Хем не заслужава да попадне в заявката на англичаните на финалите на Мондиал 2018: "Не трябва да включваш човек в заявката само защото той е добро момче и създава приятна атмосфера в отбора. Ако двамата основни вратари се контузят, ще се наложи да бъде използван третият. И аз се съмнявам, че Гарет Саутгейт ще се довери на Харт. В Англия винаги могат да се намерят трима вратари, които да играят по-добре". В подобен дух се изказаха и други хора от света на футбола.

Сиймън обаче е на мнение, че Саутгейт не трябва да се отказва от услугите на 30-годишния Харт, който притежава много повече опит от своите конкуренти.

"Лично за мен такъв въпрос никога не стои - Джо трябва да бъде титуляр. Разбира се, другите две момчета (Пикфорд и Бътланд) му дишат във врата", заяви Сиймън.

"На Джо му провървя, че започна да играе за Уест Хем. Това трябва да му помогне. Гарет ще се окаже пред сериозен избор. Ние не знаем дали той ще се довери на Джордан или на Джо. Сам Гарет знае това, но той трябва да бъде много внимателен, тъй като натискът върху него ще се увеличи с приближаването на Световното", каза още бившият вратар.

"Преди Джо винаги се е сблъсквал с това, докато Джордан и Джак никога не са го преживявали. Говорейки за тези неща, аз си спомням за играта на Скот Карсън срещу Хърватска на "Уембли". Тогава той допусна една грешка и след това всичко се разви лошо за него, защото той нямаше опит, а това е много важно", завърши Сиймън.

  Сподели
102