Кошмарна статистика дава предимство на Аржентина срещу Чили


.

Кошмарна статистика дава предимство на Аржентина срещу Чили

Аржентина гостува на Чили в най-интересния мач от световните квалификации в зона КОНМЕБОЛ. Двубоят е в Сантяго късно през нощта срещу четвъртък българско време. Интересното в този сблъсък е, че срещу “гаучосите” се изправя бившият им наставник Марсело Биелса.

Чили, както обичайно ще се бори за последната позиция гарантираща участие в ЮАР 2010, а именно 4-тото място в квалификационната група, в която, както се знае участват всички страни от тази зона на света. Засега чилийците са стъпили в заветната четворка, но зад тях дебнат Уругвай, Еквадор и Колумбия. От началото на квалификациите са изиграни 9 мача – точно половината.

Очаквано Аржентина е на позиция, която ще гарантира класиране на тима. “Гаучосите” са 3-ти с 16 точки, колкото има и втория Бразилия. “Селесао” е с по-добра голова разлика. Важна бе съботната победа над Уругвай с 2;1 головете, за която отбелязаха двете суперзвезди Меси и Агуеро. Наглед супермощната атака на Аржентина обаче досега не е вкарвало повече от 3 гола на мач. Все пак работата на тима е да се класира, а силите си трябва да покаже в ЮАР, където всички ще очакват титла за “синьо-белите”.

Доста ключови състезатели липсват в тима на Чили. Защитниците Исмаил Фуентес и Гонсало Хара бяха изгонени в мач с Колумбия, а халфът Сереседа и младият нападател Алексис Санчес са натрупали жълти картони.

Аржентина пък не може да разчита на наказаните Риклеме и Тевес. Агуеро, Демикелис и Масчерано пък получиха леки контузии и участието им ще се реши в последния момент. 

Чили има ужасяващи показатели срещу Аржентина. 5 победи в досегашните 77 (!) мача между двете съседни страни. Така, че поне на хартия “гаучосите” са абсолютен фаворит. Формата им обаче не много убедителна и басиле търпи доста критики. В този мач най-вероятно тимът ще запише нова победа след чудесния успех над Уругвай и ще увеличи дистанцията пред преследвачите.

Последни 5 мача на Чили: ЗПЗПП

Последни 5 мача на Аржентина: ПРРРР

Прогноза на Futbol TV – 2
Точен резултат – 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
30