Категоричен успех за България U21 срещу Словения (видео)


В. Мухарски

Категоричен успех за България U21 срещу Словения (видео)

България U21 се наложи с класическото 3:0 срещу връстниците си от Словения в мач от група 9 на квалификациите за европейското първенство през 2019 година. Два гола отбеляза Кирил Десподов, който се присъедини към лагера на младежите след участие в контролата с Босна и Херцеговина с представителния отбор. Другото попадение бе дело на Антонио Вутов.

С успеха си тимът на Антони Здравков се доближи само на две точки именно от отбора на Словения, който заема второто място в групата. Второто място в крайното класиране дава право на участие в бараж за участие в еврофиналите. Това бе втора победа за младите "лъвове“ в този квалификационен цикъл.

В 13-ата минута Божидар Краев преодоля съперников защитник и стреля, топката попадна в краката на Стефан Велков, който от близко разстояние бе блокиран от вратаря. В 20-ата минута Антонио Вутов откри резултата, след като шутира през няколко футболисти на съперника.

В 42-ата минута резултатът беше удвоен. След изпълнение на ъглов удар Десподов стреля от малък ъгъл към далечната греда и топката рикошира в тялото на Глиня и попадна в мрежата. В 83-ата минута Десподов получи топката зад центъра, надбяга словенската отбрана, излезе сам срещу вратаря и го преодоля за крайното 3:0.

Следващият двубой на отбора е срещу лидера Франция през месец септември.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
265