Лечков: Посочете ми играч за националния отбор и ще му бъде даден шанс!


В. Мухарски

Лечков: Посочете ми играч за националния отбор и ще му бъде даден шанс!

"Мачът в Разград ми хареса повече. След първия мач проведохме разговори с треньорите и момчетата. Имаше положителни неща в Разград. Резултатът знаете, че не го коментирам, така както няма да кажа и дума за този от мача с Казахстан. За мен втория мач беше по-слаб. Понякога може да биеш, без да играеш добре - така както е срещу Казахстан", заяви отговорникът за националните отбори към БФС Йордан Лечков.

"Треньорите трябва да говорят повече. Напълно естествено е и аз да имаме мнение. Това са футболистите, с които разполагаме и в такава насока трябва да се надгражда. Журналистите ако имате някои футболисти, които смятате, че заслужават място в отбора - посочете ги и ще им се даде шанс. С това разполагаме в България", каза още героят от САЩ 94.

"Ако има възможност ще направим още една контрола. Още е рано да се говори за това. Нека сега да помислим над това, което се случи през тези четири-пет дни. Не виждам смисъл да коментирам сега контролите. Казах вече - има време и мисля, че ще се отвори някой прозорец. Ако има такава възможност, ще се играе още една приятелска среща", добави Лечков.

"Аз съм оптимист за Лигата на нациите. Аз съм вечният оптимист, както знаете. Лично на мен ми харесва фактът, че всички отбори там сме с изравнени възможности. Този подход ми допада. Отборите не са по-добри от нас. Нека да кажа и за момчетата две-три неща! Ако те вярват в своите възможности, ако играят добре в клубовете си ще надграждат върху себе си. Това е начинът! За останалото тях трябва да ги питате. Мен нищо не ме притеснява на този етап. В приятелските мачове трябва да се опитват нови неща и да се дава шанс на нови футболисти. Аз казах на момчетата, че в националния отбор трябва да се играе малко по-отговорно, с желание и настроение. На мен лично ми липсва настроението в тези приятелски мачове. Трябва да доставим малко радост дори на тези 30-40 души, които са дошли да ни гледат на стадиона", завърши Данчо Лечков.

  Сподели
300