Райола: Разочарован съм, че Балотели не получи покана за националния


Н. Гавазов

Райола: Разочарован съм, че Балотели не получи покана за националния

Мино Райола, който е агент на Марио Балотели, остана разочарован от това, че нападателят не получи повиквателна за националния отбор на Италия. По-рано в пресата се появиха слухове, че Марио ще бъде извикан в "Скуадра Адзура" за мартенските мачове на тима, но това не се случи, а временният наставник на отбора Луиджи Ди Биаджо обясни, че нападателят не трябва само да вкарва голове.

"Разочарован съм, че Марио не получи повиквателна за националния. Още повече съм разочарован от публичните обяснения на това решение. Ако Ди Биаджо смята, че статистиката няма значение за нападателя, то вратите на националния отбор са затворени за такива играчи като Балотели.

Уважавам решението на треньора, проблемът не е в него, а в системата. Има Федерация, работеща без ясен план или разбиране за бъдещето. Повтарям, че съм разочарован и не разбирам, какво още трябва да направи играч, за да попадне в националния на Италия. Националният е за най-добрите и ако най-добрите не попадат в него, тогава не знам по какви критерии се определят кандидатите.

В другите страни мачовете на националния отбор са празник, а за нас това е повод за поредни приказки. Няма никаква идентичност или план, всичко, което вършим е да сменяме старши-треньорите. Нашата система е като английската, където треньорът е мениджър, но Ди Биаджо е човек, неподходящ за тази работа. Трябва да взимаме пример от Германия", заяви Райола.

 

  Сподели
90