Уейн Рууни пропуска северноамериканското турне на Юнайтед


Н. Гавазов

Уейн Рууни пропуска северноамериканското турне на Юнайтед

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън, в навечерието на започващата подготовка на отбора за новия сезон, целта на която ще бъде да си върне загубената титла във Висшата лига на Англия, разреши на нападателя Уейн Рууни да продължи отпуската си и да пропусне стартиращото на 12 юли турне в Северна Америка.

Според The Sunday Mirror, шотландският специалист се е обадил на нападателя по-рано през тази седмица, като се е поинтересувал от физическото и психическо състояние на Рууни след предсрочното завършване за Англия на Световното първенство по футбол. Голмайсторът е уверил своя мениджър, че всичко е наред и не е изпитвал никакви проблеми в Южна Африка, след което Сър Алекс взел решение да не го взема в Северна Америка.

"Сър Алекс говори с Уейн, за да бъде сигурен, че той не обвинява себе си за всичко, което се случи в Южна Африка. Уейн го увери, че физически се чувства много добре и няма никакви проблеми или травми", довери източник от "Олд Трафорд".

„Между другото, бе взето решение да се даде на Рууни допълнителен отдих, за да може да презареди батериите си. Сър Алекс е убеден, че през новия сезон неговият нападател ще бъде още по-добър", допълва източникът.

Както съобщава изданието, в четвъртък Рууни заедно със семейството си се отправил за Барбадоските острови, където ще прекара своята отпуска. Както и се очакваше, след завръщането си, той ще обсъди детайли от новия си договор с Манчестър Юнайтед. Предполага се, че Уейн ще получава по 150 000 паунда на седмица, което ще го направи най-високоплатения играч на клуба.

В същото време стана ясно, че получилият травма на коляното по време на първата тренировка на „Трите лъва" в ЮАР защитник на Юнайтед Рио Фърдинанд, ще се завърне в строя не по-рано от месец ноември.

 

  Сподели
136