Моджи: Виновни за провала са шефовете на федерацията


Н. Гавазов

Моджи: Виновни за провала са шефовете на федерацията

Скандалният футболен функционер Лучано Моджи коментира представянето на националния отбор на Световното първенство по футбол. Според него, основните причини за провала са в ръководството на федерацията, а не в Липи. Той допълни, че ако нещата продължават по същия начин Италия няма да може да се класира за следващото Световно първенство и ще се превърне в аутсайдер на Европа.

"Честно казано на никой в Италия не му се искаше да играе плейоф в Холандия на Мондиала. Е това успяхме да го направим! Доволни ли сте сега? Впрочем искам да ви кажа нещо: този провал, това падение не е неочаквано за мен, и независимо от провалите на другите отбори трябва да се срамуваме. Помислете само колко пари клубовете влагат в наши играчи, в младежите, в юношите и как ги възпитаваме, а кой избираме да представя националния отбор? Нашият водещ клуб Интер, който спечели всички турнири има в състава си само легионери. Спомнете си през 2006 година колко играчи даде Ювентус когато спечелихме титлата, върнете се назад във времето и сметнете какъв бе съставът на "Скуадрата". Но не само това, а нека тези които се правят на специалисти да си отговорят на въпроса защо се получава така", заяви снощи Моджи в предаване на RAI .

"Сега всички се нахвърлиха върху Липи и го критикуват най-яростно, но къде му е материала с който да работи? За тази работа той няма никаква вина, а виновно е ръководството на футбола в Италия. Ако продължават така нещата, не виждам как бихме се класирали за следващият Мондиал. Бавно, но сигурно се превръщаме в аутсайдерите на Европа", допълва бившият бос на Ювентус.

 

  Сподели
128