Президентът на Нигерия суспендира националният отбор за две години


Н. Гавазов

Президентът на Нигерия суспендира националният отбор за две години

Президентът на Нигерия Гуудлък Джонатан оттегли националния отбор от всички международни участия до края на 2012 година, след разочароващото представяне на „суперорлите" на Световното първенство по футбол в Южна Африка. Както е известно, тимът воден от треньора Ларс Лагербак се очакваше да се класира за плейофите на турнира, но завърши последен в група В на Мондиала, след като направи равен с Южна Корея и загуби от Аржентина и Гърция.

Има Ниборо - специалният съветник на нигерийския президент съобщи информацията пред репортери, като подчерта, че това ще позволи преструктуриране на национаалната гарнитура.

„Господин президентът реши Нигерия да се оттегли от всички международни турнири по футбол за следващите две години, за да даде възможност на страната да реорганизира националния си отбор. Това е необходимо след лошото представяне на Нигерия в настоящото Световно първенство по футбол", заяви Ниборо.

Тази забрана на практика означава, че Нигерия се самоизключва от ФИФА и няма да може да участва в квалификациите за Купата на африканските нации, чиито съдомакини през 2012 година ще бъдат Габон и Екваториална Гвинея.

 

  Сподели
148