От френския парламент се опънаха на ФИФА


Н. Гавазов

От френския парламент се опънаха на ФИФА

От френския законодателен орган скочиха срещу заплахите на Сеп Блатер да изхвърли Франция от международното движение. Както е известно, миналата седмица Националната асамблея на Франция поиска от старши треньора Реймон Доменек и президента на Футболната федерация (FFF) Жан-Пиер Ескалет, да се отчетат за фиаското на националния отбор в ЮАР. Снощи обаче Блатер даде изявление, в което подчерта, че няма да търпи вмешателство на президента и правителството на Франция в работите на FFF, и настоя за независимост на ръководителите на футбола в страната. Също така той предупреди Франция, че страната може да бъде отстранена от всички международни турнири, ако политиците не престанат да се месят в работите на Футболната федерация.

„Това не е работа на ФИФА да плаши френските законодатели. Крайно време е тази организация да разбере, че живеем в демократично общество, и парламентът като представител на народа може да си слуша когото си пожелае. Това си е работа на Франция и нека ФИФА не спекулира постоянно с „футболни работи", заяви от трибуната на Националната асамблея депутатът Ерик Сиоти.

Все пак бившият старши треньор на националния тим Раймон Доменек бе изслушан заедно с бившия президент на FFF Жан-Пиер Ескалет, относно причините за провала на световното първенство по футбол. Доменек обаче отказа да поеме отговорност и заяви, че причина за фиаското е френската преса,След това и двамата излязоха през задния вход на сградата, избягвайки по този начин въпросите на журналистите.

 

  Сподели
167