Хонда: Мисията ни не е изпълнена


Н. Гавазов

Хонда: Мисията ни не е изпълнена

Атакуващият Полузащитник на Япония Кейсуке Хонда обяви след като неговият отбор помете Дания с 3:1, че е гладен за още успехи. Както е известно, „самураите" надиграха „червения динамит", с което заеха второто място в група D на Мондиала и продължават напред. Футболистът на ЦСКА Москва откри резултата след пряк свободен удар през първото полувреме, а след срещата бе избран за играч на мача.

„Много се готвехме за тази среща и просто нямахме право да я губим. Усещах преди мача, че ще победим и ето, че се получи точно това. Това е огромно постижение за цяла Япония, с което аз поздравявам запалянковците", заяви Хонда пред Nikkan.

„Сега искам да покажа на японския народ, че нищо не е невъзможно. Преди срещата Такеши Окада ни каза, че не трябва да се концентрираме върху защитата и трябва да атакуваме. Това ни каза и засили нашата мотивация. Оказа се наистина ефективно и по този начин постигнахме този прекрасен резултат. Но следващият ни мач е по-важен. Необходимо е да забравим победата и да мислим за вторник. Нашата мисия на Световното първенство все още не е изпълнена", завършва звездата на Япония.

На 29 юни във вторник, Япония излиза срещу победителя в група F Парагвай, за да определят двата отбора кой е по-достоен да участва на четвъртфинал.

 

 

  Сподели
168