Русия може да бъде лишена от Мондиал 2018?


Н. Гавазов

Русия може да бъде лишена от Мондиал 2018?

Известният украински журналист Дмитрий Гордон заяви, че Русия може да бъде лишена от правото на провеждане на финалите на Мондиал 2018.

"Мисля, че Световното няма да се състои в Русия. Нищо повече не мога да кажа към този момент. Но очаквайте интересни и разтърсващи неща от Вашингтон на 2 февруари", заяви Гордон.

Както е известно, на 2 август миналата година американският президент Доналд Тръмп подписа закон, озаглавен: "За противодействие на противниците на САЩ чрез санкции". Според текстовете му държавният секретар, министерството на финансите, службата за национално разузнаване са длъжни в срок от 180 дни да представят на Конгреса доклад за най-крупните руски бизнесмени, свързани с Кремъл и лично с Владимир Путин, като посочат размерите и източниците на техните доходи. Трябва да посочат също активите на техните роднини, контактите им с чуждестранни компании. Срокът за представяне на доклада изтича на 2 февруари, като той е публичен и веднага ще бъде публикуван в медиите, а заедно с това ще бъдат задействани множество съдебни процедури срещу руски олигарси и близките им.

На практика, ще бъде даден ход на публична експроприация на несметните богатствата на руските олигарси, които са ограбени и изнесени от претъпканата с природни богатства, но мизерстваща заради гигантски кражби страна.

Предполага се, че става дума за сума от около 2 трилиона долара.

 

  Сподели
195