Капело: Дошли сме на Световно, а не на почивка


Н. Гавазов

Капело: Дошли сме на Световно, а не на почивка

Фабио Капело призна, че може да има няколко недоволни играчи в неговия отбор, но ако има такива, то те грешат много, защото са дошли в Южна Африка не да си почиват. Реагирайки на откровенията на бившия капитан Джон Тери, че в лагера на „Трите лъва" има недоволство срещу тактиката в мачовете и режима в базата, италианският специалист даде ясно да се разбере, че няма намерение да променя своя подход в работата си.

„Може би един или двама да не са щастливи, но по-голямата част са съгласни с мен. Един играч не е толкова важен в сравнение с всички останали. По-важен е целият отбор. Поради тази причина аз не виждам някъде проблем. Дошли сме тук да играем на Световно първенство, а не да си почиваме", заяви Капело пред журналисти от Острова, след снощните занимания в тренировъчната база.

Daily Mail съобщава, че бившият капитан Джон Тери се е опитал да подлее вода на селекционера при срещата на тарторите на тима с Капело на която е била обсъждана тактиката за мача със Словения. Четири месеца след като бе лишен от капитанската лента заради сексскандала със съпругата на съотборника си Уейн Бридж, Тери изрази претенции към методите на италианския специалист, една от които бе строгият режим въведен в тима.

В същото време, Капело отрече информацията някой да го е притискал и да му е казал нещо в лицето.

„Ако някой иска да говори с мен, той може да го направи. Винаги съм казвал на играчите си, че може да разговарят с мен, но никой не го е направил до сега", коментира селекционерът.

Според анализаторите, Фабио може да остави на пейката Джон Тери, но знае добре, че има нужда от защитници, след като в отсъствието на Фърдинанд и с контузията на Кинг, както и наказанието на Карагър трябва да спечели задължително срещу Словения в сряда вечер, ако иска Англия да не запише най-лошото си представяне на Световни финали от 1958 година насам. Най-вероятно Матю Ъпсън ще започне в центъра на отбраната в Порт Елизабет, а италианецът ще разчита на добра игра на своите футболисти, за да се измъкнат от ситуацията в която сами попаднаха.

„Не са добри резултатите, но се надявам духът от квалификациите да се върне", коментира Капело.

 

  Сподели
136