ФИФА започва разследване на Патрис Евра


Н. Гавазов

ФИФА започва разследване на Патрис Евра

След скандалите във френският национален отбор миналата седмица, ето, че „трикольорите" са отново в центъра на събитията и днес. От ФИФА започват разследване, защо капитанът Патрис Евра не присъства на задължителната пресконференция снощи - в навечерието на днешния двубой на „петлите" срещу домакините от Южна Африка.

„Трудно е сега да кажа кой ще играе утре. Възможно е някои да откажат да излязат и това ще обмисля по-късно. Играчите изхабиха толкова много енергия за всичко това, което е толкова безсмислено. Никой не е фаворит в моя списък и окончателният ми избор ще стане известен утре", заяви Доменек на пресконференцията.

Един от футболистите, който може да не играе е именно Патрис Евра, но треньорът отказа да потвърди и тази информация.

„Тази вечер най-вероятно няма да има дискусия. Пак казвам - няма проблем в доверието или липса на такова. Става дума по-скоро дали някой е готов психически и физически за мача. Но се надявам с цялото си сърце, че футболистите обичат Франция и са готови да се борят за честа на фланелката", продължи наставника наа „петлите".

Запитан дали репутацията на страната е наранена, Доменек отвърна, че това не е вярно.

„Това се оценява от игрите и резултатите. Това прави нашата репутация. Трябва да излезем и покажем нещо различно от досега. Най-важното е да се представим достойно на терена, а не на думи", допълва Раймон.

Доменек коментира и изказването на Отмар Хицфелд, който както е известно го посъветва да си подаде оставката.

„Аз не се меся в работата на другите национални мениджъри, което предполага Хитцфелд да направи същото", завършва селекционерът на Франция.

 

  Сподели
143