Рой Ходжсън сменя Капело при провал на Англия?


Н. Гавазов

Рой Ходжсън сменя Капело при провал на Англия?

Главният кандидат за поста мениджър на Ливърпул Рой Ходжсън има и други варианти за продължение на кариерата си. Според Daily Mirror, мениджърът на Фулъм, който според мнението на специалистите има най-големи шансове да поеме „мърсисайдци", с особено внимание следи съдбата на националния отбор на Англия на провеждащото се Световно първенство по футбол.

„Трите лъва" начело с Капело изпаднаха в неловка ситуация и са заплашени от отпадане от групите - нещо, което ще бъде най-слабото представяне на тима от 1958 година насам. Проблемите са очевидни, и отборът се нуждае единствено и само от победа срещу Словения.

В случай, че катастрофата се сбъдне и англичаните напуснат предсрочно турнира, оставката на италианския специалист е повече от вероятна, а именно 62 годишния Ходжсън се разглежда за следващ наставник на националния тим.

Ливърпул, разделяйки се Рафа Бенитес преди три седмици не бърза с новото назначение и независимо от спекулациите, не съобщава за официални предложение към никого. Ходжсън, заявявайки за това, че интересът на „червените" към него го ласкае, едва ли ще откаже евентуално предложение на Футболната Асоциация на Англия. В момента мениджърът на Фулъм се намира в Южна Африка, анализирайки срещите от Световното първенство по футбол.

 

  Сподели
136