Капело: Изглежда, че две години сме работили за нищо


Н. Гавазов

Капело: Изглежда, че две години сме работили за нищо

Селекционерът на Англия Фабио Капело е обезпокоен, че цялата работа, която е била извършена в националния отбор за последните две години може да бъде напразна, с оглед играта и резултатите на "Трите лъва". След разочароващото 0:0 срещу Алжир, италианският специалист се опасява, че тимът в момента се намира в много слаба форма и то в най-неподходящото за това време. Както е известно, в момента англичаните трябва задължително да победят Словения в сряда, ако желаят да си осигурят място на осминафиналите на Световното първенство по футбол в Южна Африка.

Капело не знае какво се случва, след като в квалификационната кампания за Мондиал 2010 отборът му доминираше във всичките си мачове и се представи блестящо.

"Аз не зная какво се случва с моите играчи. Тренировките преминават много добре, там всички се представят чудесно и не мога да разбера защо това не се пренася на терена", заяви наставникът на "Трите лъва" в интервю пред The Mirror.

"Срещу Алжир бяхме много, много бавни и на това Световно първенство, ако не притиснем съперника си от самото начало, след това ще ни бъде много трудно", продължава италианският специалист.

Капело, вярвайки, че отборът може да достигне на финал с оглед на футболистите в състава си, е разочарован от представянето на Англия в първите два мача и допълни, че не се чувства щастлив.

"Като цяло не съм щастлив от случващото се. Ние работим усилено, особено през последните 20 дни даваме всичко от себе си на тренировките, а след това нещата се оказват различни. Ето защо аз не съм щастлив. Подготвени сме добре, но когато един треньор не може да разбере причината за слабото представяне на терена е много лошо", завършва Капело.

 

  Сподели
152