Бендтнер: Момчето с автомобилната фамилия е най-опасен от японците


Н. Гавазов

Бендтнер: Момчето с автомобилната фамилия е най-опасен от японците

Нападателят на националния отбор на Дания Никлас Бендтнер, сподели своите очаквания за срещата от третия кръг на груповата фаза на Световното първенство по футбол срещу Япония, отделяйки особено внимание на Кейсуке Хонда. Както е известно, двата тима се срещат на 24 юни от 21:30 часа в Рустенбург и европейците се нуждаят единствено от победа за да продължат в следващият етап на турнира.

"Знам много добре, че нас ни устройва само победата. Но ми се струва, че в това е и нашето преимущество. Когато турнирната таблица ти позволява да играеш за равен, това много често изиграва лоша шега. А сега ние всички сме настроени на нужната вълна", заяви Бендтнер пред Sky Sports .

"Това момче, което вкара единствения гол за тях е най-опасният човек в състава на Япония. Става дума за играча с автомобилната фамилия. Как ще неутрализираме Хонда? Колкото и да се раздаде, той не може да реши един мач. Преди всичко целият им отбор е силен. Видях колко са организирани и съм впечатлен от тактическата дисциплина, която спазват. Това е много бръз отбор, който предпочита да играе на ниска топка и светкавично да я изнася напред. Надявам се обаче да се справим с предизвикателството и да излезем победители от двубоя", завършва Никлас.

 

  Сподели
147