Капело напуска Трите лъва, ако отборът не се класира за плейофите


Н. Гавазов

Капело напуска Трите лъва, ако отборът не се класира за плейофите

Шокът от неудачното представяне на Англия на Световното първенство в Южна Африка се оказал толкова силен в лагера на „Трите лъва", че старши треньорът на тима Фабио Капело не изключва вероятността да подаде оставка, ако родоначалниците на футбола не успеят да победят Словения в последния си мач от груповата фаза на турнира.

Както е известно, след разочароващото 0:0 в петък вечер срещу Алжир, Англия се оказа в ситуация, при която задължително ще трябва да победи - в противен случай отборът ще се окаже зад борда на турнира, което ще бъде най-лошият резултат на „Трите лъва" от 1958 година насам. И ако се вярва на постъпващата информация от лагера на англичаните, Капело „не изпитва никакви илюзии" относно своето бъдеще при неуспешно представяне на Световното първенство. Непосредствено след мача с Алжир италианският специалист отказа коментарии за своята евентуална оставка, заявявайки, че „за това е още рано да се говори".

Ако Фабио се махне, то ще му бъдат изплатени 12 милиона паунда компенсации, съгласно една от клаузите му в договора, която бе подписана в навечерието на Мондиал 2010.

„Това е футбол и ние нямаме никакви илюзии. Новият договор бе съставен така, че да демонстрира вярата на страните една в друга, но разбира се, ако Англия не се класира за плейофите, то тогава Капело ще бъде уволнен", заяви пред The Mail on Sunday източник близък до италианския специалист.

Между другото, става ясно, че наставникът на „Трите лъва" ще се срещне и разговаря с целия отбор преди мача със Словения. Все още не е известна целта на срещата, но вероятно Капело ще се опита да повдигне духа в отбора, който в момента е сринат от лошото представяне на тима.

 

  Сподели
184