Полицията в Кейп Tаун започна разследване на инцидента на Грийн Пойнт


Н. Гавазов

Полицията в Кейп Tаун започна разследване на инцидента на Грийн Пойнт

Полицията на Кейп Tаун започна днес разследване на инцидента, който се случи снощи в съблекалнята на националния отбор на Англия по време на срещата с Алжир. Както е известно, ядосан фен на „Трите лъва" наруши сигурността и нахлу в съблекалнята на отбора, но веднага бе задържан от стюардите, а след това освободен без да бъде разпитан. 

"Полицията и гвардията на Кейптаун започнаха разследване на инцидента, при който човек с червена фланелка е успял да премине през  охраняваната зона на стадиона и е проникнал в съблекалнята на английския национален отбор. За резултатите от разследването ще съобщим своевременно", съобщи полковник Били Джоунс, който е говорител на местната полиция.

Разследващите органи за иззели камерите с видеозаписите, за да разберат, как така нарушителят е влязъл, най-вероятно ще бъдат разпитани и някои от футболистите.

Английската футболна федерация (ФА) подаде вече официална жалба във връзка с инцидента, който се случи след като отборът бе освиркван от хиляди привърженици след злополучното 0:0 срещу Алжир.

Неприятният случай е още по-чувствителен, след като стана ясно, че принц Хари и принц Уилям са посетили играчите по-рано през вечерта.

От страна на Световната футболна централа реагираха веднага и заявиха, че ще бъдат взети мерки, за да се осигури по-голяма безопасност на фенове и футболисти по време на мачовете от Световното първенство.

„Безопасността на стадионите ще бъде подсигурена, а подобно нещо повече никога няма да се повтори. Все пак е цяло щастие, че не стигна до сериозни последици", сподели представител на ФИФА.

 

  Сподели
158