Трима братя могат да излязат на терена за Хондурас


Н. Гавазов

Трима братя могат да излязат на терена за Хондурас

Семейството на Паласио може да установи своеобразен рекорд на световното първенство - в заявката на националния отбор на Хондурас се оказаха трима родни братя. Компания на Уилсън Паласиос от Тотнъм ще правят Джери и Джони. Уилсън и Джони бяха включени в списъка на 23 -мата от самото начало. Но след контузията на Хулио Сезар де Леон от Торино, се наложи най-старият от тримата братя - Джери да бъде извикан в състава на Los Catrachos.

Както е известно, ФИФА разрешава на всеки един от отборите, участващи на Световното първенство, да заменят един от контузените играчи от своите окончателни заявки, но не по-късно от 24 часа преди първия мач на турнира. От това правило например се възползва Англия, която замени Фърдинанд с Доусън.

За цялата история на Световните първенства по футбол, никога до сега трима братя не са излизали на терена. По такъв начин 29 годишния Джери, 25 годишния Уилсън и 24 годишния Джони могат да поставят рекорд още в мача срещу Чили, който ще се играе днес.

Семейство Паласиос преди три години претърпя трагедия, след като най-малкият от петимата братя - Едвин бе отвлечен. Независимо обаче от заплатения откуп в размер на 150 000 долара, 17 годишния младеж бе убит.

 

  Сподели
153