Ким Йонг Хун: Гордея се с моите футболисти


Н. Гавазов

Ким Йонг Хун: Гордея се с моите футболисти

Старши треньорът на Северна Корея Ким Йонг Хун заяви, че се гордее със своите футболисти, въпреки поражението от Бразилия. Както е известно, в среща от груповата фаза на Световното първенство по футбол, „селесао" победи КНДР с 2:1, но в очите на победения треньор има повече от един победител.

„Бразилският отбор е много силен и е очевидно, че не успяхме да спечелим, но ние играхме много добре срещу тях през целия мач", заяви наставникът на азиатците на пресконференция след мача.

„Да, ние трябваше да чакаме края на мача, за да вкараме своя гол. Но през първото полувреме всичко вървеше според нашия план. Те са много силни по крилата и големи индивидуалисти, но ние успяхме да предотвратим това. Защитавахме се много добре и имахме добри положения, но не успяхме да отбележим гол. През второто полувреме те атакуваха повече, а ние се защитавахме повече", допълни Ким Йонг Хун.

„Ние не спечелихме, но натрупахме богат опит и в момента сме много по-уверени за оставащите ни два мача. Освен това съм много горд и щастлив, че вкарахме гол на Бразилия, поради това и показах тази емоция когато отбелязахме", продължава специалистът.

„Ще трябва да спечелим един мач, за да изпълним целите си. Не мога да разкрия всички стратегии, които имаме, но имаме около пет дни за подготовка и ще реша допълнително какво да използвам", завършва Ким Йонг Хун.

 

  Сподели
168