Ислямисти застреляха двама и арестуваха десет заради мач от Световното


Н. Гавазов

Ислямисти застреляха двама и арестуваха десет заради мач от Световното

Въоръжени ислямисти от групировката „Хизбула" в Сомалия, застреляха двама и арестуваха десет човека, заради това, че са наблюдавали срещата от Световното първенство Аржентина - Нигерия, съобщава новината Eurosport . Както е известно, законите на „шериата" позволяват гледането на телевизия, но определени предавания, сред които не влизат мачовете от Мондиала.

Инцидентът е станал на 12 юни вечерта в село недалече от столицата Могадишо. По думи на местни жители, въоръжени с огнестрелно оръжие бойци нахлули в дом, в който любители на футбола тайно наблюдавали телевизионно предаване от Световното първенство.

Халим Ахмед, майка на пет деца разказала, че при появата на ислямистите две от децата и побягнали изплашени от нахлуването на въоръжените бойци, но веднага били застреляни с автомати. Останалите десет запалянковци, включително мъжа и Халим, както и другият син били арестувани.

В тази връзка лидерът на ислямистката групировка Шейх Мохамед Абу Абдалла заяви, че арестуваните са нарушили законите на исляма и ще бъдат изправени пред ислямски съд.

 

  Сподели
209